Wat is sim-only?

Klik hier voor de opzegreminder. Zo bel je nooit meer te duur!

Introductie

Een sim-only abonnement is een abonnement waarbij je geen dure cadeaus of telefoons krijgt. Normaal kosten zulke 'gratis' telefoons en cadeaus honderden euro's. Bij een sim-only abonnement krijg je deze spullen niet, en de besparing wordt verwerkt in het abonnement. Zo bel je tot 80%(!) voordeliger.

Wat heb ik nodig?

Om te bellen met een sim-only abonnement is het wel noodzakelijk dat je zelf al een telefoon in je bezit hebt. Je bestelt bij een sim-only immers alleen een simkaart en geen telefoon. Kijk voor meer informatie of je telefoon geschikt is op de pagina uitleg sim-lock.

Wat is het verschil met prepaid?

Het verschil tussen een sim-only en prepaid is dat je bij sim-only de rekening achteraf betaalt. Een sim-only is eigenlijk exact hetzelfde als een abonnement.

Wat zijn de voorwaarden?

Om een sim-only abonnement af te sluiten dien je wel aan een aantal voorwaarden te voldoen. Deze voorwaarden zijn in het algemeen hetzelfde als bij een abonnement. Zo wordt er veelvuldig een kredietcheck gedaan. Aanbieder Simpel laat op dit moment als enige zo'n kredietcheck achterwege.

Bespaar 200 euro per jaar

Een abonnement van 300 minuten per maand inclusief een mobiele telefoon kost tussen de 25 en 30 euro per maand. Zo'n zelfde abonnement, maar dan zonder toestel kost slechts 8,95 per maand (Telfort Sim only 300). Op jaarbasis scheelt dit al gauw 200 euro!!