Nummerbehoud

Klik hier voor de opzegreminder. Zo bel je nooit meer te duur!

Introductie

Het is mogelijk je 06-nummer mee te nemen (ook wel nummerportabiliteit genoemd) bij een overstap naar een andere aanbieder. Hiervoor kunnen kosten in rekening gebracht worden. Deze bedragen echter nooit meer dan 10 euro. Aanbieders zijn verplicht om mee te werken aan een verzoek tot het verhuizen van je nummer.

Wanneer meenemen?

Je kan je nummer meenemen als je verandert van abonnement bij dezelfde aanbieder of als je verandert van aanbieder. Dit geldt ook voor switchen van prepaid-aanbieder, of voor de overgang van abonnement naar prepaid of voor de overgang van prepaid naar abonnement.

Wat zijn de kosten?

De kosten voor het verhuizen van een telefoonnummer bedragen maximaal 10 euro. Je betaalt deze kosten aan de nieuwe aanbieder. Je oude aanbieder mag geen geld vragen voor de verhuizing.

Hoe neem ik mijn nummer mee?

Je nummer kan je meenemen door dit aan te geven bij het bestellen van je nieuwe sim-only. Hou er rekening mee dat je dit verzoek minstens twee weken voor het aflopen van je oude abonnement / prepaid doorgeeft aan de nieuwe provider.

Hoe lang duurt de verhuizing?

Het verhuizen van je nummer duurt maximaal 10 werkdagen. Je nieuwe aanbieder regelt de verhuizing met je oude aanbieder

Waar kan ik klagen?

Vraag eerst de reden van afwijzing indien het verhuizen van je nummer niet lukt. Vervolgens kan je nieuwe aanbieder schriftelijk een klacht indienen. Je kan eventueel ook de Geschillencommissie Telecommunicatie inschakelen.

Meer informatie

http://www.consuWijzer.nl