En weer wordt de telecomsector wakker geschud

Klik hier voor de opzegreminder. Zo bel je nooit meer te duur!

Nieuws - Het is weer eens zover. Een van de operators gaat de telecomsector wakkerschudden. Bij de nieuwe abonnementen Stel Samen & Stel Bij van T-Mobile staan volledige keuzevrijheid en transparantie centraal. De basis van de nieuwe abonnementen is een flexibel sim-only abonnement met daarbij eventueel een toestel los of op afbetaling.

T-Mobile gaat de abonnementskosten inzichtelijker maken door de verschillende kostencomponenten te ontkoppelen. Zo zal er niet meer gewerkt worden met vaste bundels, maar alleen met losse componenten voor bellen, internet en aanvullende diensten. Tevens krijgen klanten elke maand de mogelijkheid de bundels aan te passen naar boven of naar beneden of stop te zetten.

Ook de kosten van de telefoon worden niet meer meegenomen in de vaste abonnementsprijs. Een klant kan binnenkort bij T-Mobile zelf bepalen hoe de telefoon betaald wordt. Zo kan de telefoon in één keer worden betaald, of in een periode van één of twee jaar. De toestelbetaling stopt automatisch als het toestel is afbetaald.

Nieuw is ook dat 4GMAX beschikbaar komt voor alle klanten van Stel Samen & Stel Bij. Dat betekent een stabiel netwerk met een maximale snelheid tot 120 Mbps en geen onverwachte internetkosten. Op dit moment is 4GMAX beschikbaar voor meer dan 70% van alle klanten in de top 20 stedelijke gebieden in Nederland.

Mark Klein, CEO van T-Mobile in Nederland: “Het is hoog tijd voor nog meer vrijheid en transparantie voor onze klanten. Niet alleen vooraf, maar ook tijdens de looptijd van je contract. Dat kan vanaf volgend jaar bij T-Mobile. Als enige operator bieden we al deze nieuwe keuzevrijheden in 1 nieuw abonnement tegelijk aan. ”

Op het eerste gezicht klinken de veranderingen goed. Feit is wel dat de telecomsector niet bekend staat om transparantie en keuzevrijheid. De afgelopen jaren is er alles aan gedaan om de markt zo ondoorzichtig mogelijk te maken. Veranderingen die met veel tamtam aangekondigd zijn, zoals bijvoorbeeld toestellease, zijn even snel weer van het toneel verdwenen om weer terug te gaan naar de oude situatie. Zodra het abonnement daadwerkelijk op de markt komt zal sim-only-vergelijk.nl een uitgebreide analyse maken van de nieuwe T-Mobile propositie.

Geplaatst op 24 december 2014